Mikronutrijenti s makro efektom

Pretpostavka za dugoročno očuvanje zdravlja i životne energije podrazumijeva zadovoljavajuću opskrbu hranjivim tvarima. Međutim, malo tko danas može biti posve siguran da u organizam unosi sve što mu je svakodnevno potrebno. Nutricionističke spoznaje upućuju na to da se uobičajenom dnevnom prehranom ne mogu zadovoljiti sve one potrebe koje su organizmu potrebne za nesmetano funkcioniranje. Brojne činjenice govore da je manjak vitamina i minerala jedan od čimbenika rizika za razvoj mnogih kroničnih oboljenja kao što su  osteoporeza, oboljenja srčanog i krvožilnog sustava, nastanak tumora, kroničnog umora, razdražljivosti, pada imuniteta, loše koncentracije.

Studija pod nazivom Retrospective cohort study ističe kako niske koncentracije folne kiseline imaju značajnu ulogu u rastu i diobi stanica te razvoju centralnog živčanog sustava.

Dostatne količine dnevne folne kiseline priječe spontane pobačaje, oštećenja placente-posteljice, prerani porod, a osobe koje kontinuirano uzimaju multivitamine i minerale, manje oboljevaju od tumora debelog crijeva. Zanimljiva su i istraživanja koja govore o pozitivnom učinku djelovanja E vitamina i selena u zaštiti pluća u pušača te prevenciji oboljenja prostate. Osobe koje konzumiraju alkohol između ostalog su izuzetno deficitarne sa skupinom vitamina B-skupine i minerala u tragovima (cinka i selena) i za njih je značajno da uzimanjem multivitamina preveniraju oštećenja jetre, a osobito centralnog  živčanog sustava.

Royal multivitaminsko-mineralna formula izvrsna je dnevna antioksidansna formula zadata vitaminima:   provitaminom A , vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, vitaminom K, vitaminom D i vitaminom H  (biotinom) što predstavlja skupinu vitamina koji  su odgovorni za dnevnu uporabu i zaštitu organizma kod povećanih tjelesnih napora, probavnih smetnji, osoba na jednoličnoj prehrani; također bitni su za oporavak organizma u rekonvalescenciji,  preporučuju se i kod osoba pod terapijama, a omogućuju nesmetan rad živčanog sustava te opskrbu organizma energijom, izuzetni su i kod problema sa kosom, kožom, rado ih koriste sportaši i vegetarijanci, osobe izložene svakodnevnom stresu, pušači, osobe koje svakodnevno konzumiraju alkohol u većim količinama, djeca, trudnice, žene u menopauzi.

Od velikog značaja je njihova uloga u stvaranju energije, ‘’produkcijom goriva’’ iz ugljikohidrata, bjelančevina  i masti te time potpomažu metabolizam. Djeluju na imunološki sustav protektivno inaktivirajući slobodne radikale pri čemu neutraliziraju njihovu oksidacijsku štetu.

Minerali zastupljeni u ovom dodatku prehrani nosioci su svih životnih funkcija. Minerali su anorganske tvari koje organizam ne može proizvoditi sam, a neophodni su za odvijanje normalnih funkcija organa i svih biokemijskih reakcija u organizmu. Oni su sastavnica i aktivatori enzima, hormona, svih elemenata krvi, a izuzetno su važni  za funkcije centralnog živčanog sustava. Naše tijelo stalno ima potrebu za njima jer se izlučivanjem i znojenjem stalno gube te ih organizam kontinuirano treba.

Ne sadrže energiju koju bi organizam mogao koristiti, ali su neophodni za metabolizam i izgradnju svih tjelesnih sustava. Ukupan sadržaj minerala u organizmu je 5% tjelesne težine, a pošto ih organizam ne može proizvesti, trebamo ih nužno unositi hranom i  vodom.

Manjak minerala  znači nedostatak vitalnih tvari čak i u ograničenom deficitu što može biti podloga za razvoj mnogih bolesti. Osim neadekvatnog načina prehrane, prekomjernog konzumiranja alkohola, pušenja, uzimanja lijekova, pa čak i kod prekomjernog konzumiranja kave i čaja može doći do  manjka minerala u organizmu jer mnogi od navedenih čimbenika djeluju diuretski te tako potiču brzo i neadekvatno mokrenje.

U Royal multivitaminsko-mineralnoj formuli zastupljeni su svi esencijalni minerali u tragovima: kalcij, magnezij, cink, željezo, kalij, fosfor, bakar, mangan, jod, selen, krom, molibden i bor.

U oligominerale pored natrijevog klorida ubrajamo kalcij, magnezij, kalij, željezo, cink, jod, selen i fosfor, dok su minerali potrebni u veoma malim količinama kobalt, mangan, bakar, molibden, krom, bor. Potonji elementi u tragovima u tjelesnoj supstanci zastupljeni su sa svega 0,1 %, no bitni su jer djeluju kao katalizatori koji ubrzavaju ili manjkom usporavaju izmjenu tvari u organizmu. Veoma su važni za proizvodnju antitijela i hormona. Povećani unos samo jednog od istih, često remeti sveukupnu ravnotežu. Nedostatak minerala pogoduje taloženju teških metala u organizmu i pojavu bolesti, dok je manjak minerala u tragovima uočen kod osoba na niskokalorijskim dijetama, kod starijih osoba, trudnica, vegetarijanaca te osoba sa kroničnim bolestima koje uzimaju veće količine lijekova, stoga se pridaje sve veći značaj uzimanja minerala i elemenata u tragovima kako u preventivi tako i u terapiji.

Royal multivitaminsko-mineralna formula idealno je izbalansirani dodatak prehrani pripremljen od esencijalnih hranjivih tvari sa sinergijskom kombinacijom vitamina i minerala u  dnevnoj formuli uzimanja kroz samo 1 kaspulu uz obrok sa tekućinom. Opskrbljuju organizam vitaminima i mineralima koje čine makro efekt u našem organizmu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 5 =

Koristimo cookies i druge tehnologije kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo.