Vrijedni pomoćnici s Antarktika u službi zaštite srca i krvnih žila

Krill račić pripada planktonskim rakovima veoma male težine; teže tek oko 2 grama i obitavaju u milijardama u sjeverno ledenom moru Antarktika.

Smatra se da ga ima više od 500 milijuna tona i stalna je poslastica kitovima. Ulje račića prirodno je bogato omega 3 masnim kiselinama, E vitaminom i selenom. Ove polunezasićene omega masne kiseline su vezane za fosfolipide- fosfatidil kolin, za razliku od ribljeg ulja koje je vezano za trigliceride. Učinkovitost  EPA/DHA  je mnogo superiornija od iste u ribljem ulju, a odnos iskoristivosti je čak 2,5 puta veća kod ulja krilla.

Budući da se račić hrani planktonima i morskim algama, iz toga i slijedi zadatost vezivanja za fosfolipide, ali i vezivanje za najsuperiorniji karotenoid crvene boje – astaksantin koji račića štiti od oksidacijskih kvarenja. Sama eksploatacija račića odvija se neposredno ulovom na samom brodu, tako da je  ekskluzivnost vrijednosti  preparata s uljem krilla izuzetno vrijedna. Vezivanje polunezasićenih masnih kiselina EPA/DHA za fosfolipide je izuzetno bitno, obzirom da sve studije govore o boljoj apsorpciji ovih masti i višem stupnju ugradnje u sva ciljana tkiva. Uz to, kristalno čisto područje i nezagađeni areal sjeverno ledenog mora,  garantiraju ekološki proizvod visoke  vrijednosti.

Bitno je konstatirati da je ulje krilla bez karakterističnog “ribljeg” mirisa i okusa prilikom konzumacije. Najvažniji učinak ulja krilla očituje se u prevenciji i liječenju bolesti srca i krvnih žila, kod povišenog tlaka, povišenih  masnoća u krvi, a preporuča se kod svih upalnih i degenerativnih stanja, slabljenja kongnitivnih funkcija (intelektualne sfere). Također, ulje krilla podupire aktivnost svih endokrinih žlijezdi, balansira rad svih hormona te osigurava više kisika i hranjivih tvari svim stanicama organizma. Ulje krilla pogodno je za primjenu i kod svih upalnih stanja i bolesti u dermatologiji, neurologiji i kod koštano-zglobnih bolesti.

Royal Omega iz ulja krill račića + kolin + astaksantin, sadrže kako je vidljivo i u nazivu, pigment karotenoid  astaksantin  koji štiti kožu od UV zračenja, alergija na sunce i starosnih pjega.

Nekoliko izvedenih studija pokazale su blagotvorno djelovanje ulja krilla  kod  sindoma PMS-a, menstruacijskih grčeva, kod bolnog stanja zglobova, podjednako i kod osteoartritisa i  autoimune bolesti RA – reumatoidnog artrita.  Preparat ne bi trebale uzimati osobe sa alergijom na ljuskavce i osobe  na antikoagulativnoj terapiji (Varfarin, Marivarin, Martivarin).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 − 1 =

Koristimo cookies i druge tehnologije kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo.